61 stabljika

Kod Trebinja otkrivena plantaža indijske konoplje

Vijesti / Crna Kronika | 01. 10. 2016. u 14:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebinjska policija iz Odjela za kriminalitet i droge u petak je u mjestu Čvarići pronašla plantažu zelene biljke koja svojim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu indijsku konoplju. Jutros je izvršen očevid na licu mjesta, prilikom čega je izuzeta 61 stabljika ove biljke, priopćeno je novinarima u Centru javne bezbjednosti (CJB) Trebinje.

Prema riječima glasnogovornice CJB Trebinje Jovane Cvijetić, u sklopu ove akcije slobode su lišene tri osobe inicijala Č.B. (koji je od prije poznat policiji), D.S. i M.S., nakon čega su policijski službenici izvršili pretres kuća i objekata na pet lokacija koje koriste navedene osobe.

Tom prilikom, uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, policijski službenici oduzeli su više tisuća komada streljiva različitog kalibra, dva ručna raketna bacača, više ručnih bombi, poluautomatsku pušku i pušku pumparicu, kao i određenu količinu osušene zeljate biljne materije koja asocira na indijsku konoplju”, rekla je Cvijetić, piše MojaHercegovina.com.

Prema njenim riječima, dvije osobe, inicijala Č.B. i M.S. predane su Okružnom tužiteljstvu Trebinje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnim drogama'. Također, policija nastavlja daljnji rad na dokumentiranju kaznenog djela 'Proizvodnja i promet oružja', za koje se sumnjiče osobe inicijala T.S. i D.S.

Kako je priopćeno iz CJB Trebinje, trebinjska policija je za prvih osam mjeseci 2016. godine Okružnom tužiteljstvu Trebinje dostavila šest izvještaja o počinjenom kaznenom djelu za navedeno djelo, evidentiran je 81 prekršaj, prilikom čega je oduzeto nešto više od pet kilograma opojne droge marihuane, 80 grama kokaina i 29 stabljika indijske konoplje.

Kopirati
Drag cursor here to close