Teška nesreća

Kod Slanog poginule tri osobe; 8-godišnjak helikopterom prebačen u Split

Vijesti / Crna Kronika | 31. 07. 2014. u 09:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U teškoj prometnoj nesreći kamiona cestarskog poduzeća i osobnog vozila BMW britanskih registracija jutros u 07:53 sati na Jadranskoj magistrali poviše Slanog, prema još uvijek neslužbenim podacima poginulo je troje stranih državljana. Navodno, to su otac (37) i dvoje djece čija su tijela, neko vrijeme prekrivena plahtama, ležala na kolniku JTC nedaleko mjesta stravične nesreće, te je ozračje prizorišta nesreće činilo još sumornijim.

Kako se neslužbeno doznaje, teško ozlijeđena majka i dijete su vozilom Hitne medicinske pomoći žurno prebačeni u Opću bolnicu Dubrovnik gdje se liječnici bore za njihov život i pitanje je hoće li preživjeti. Prema, također neslužbenim podacima, treće dijete je zadobilo više teških ozlijeda:

"Majka (34) i dijete (8) su u vrlo teškom stanju politraume vozilom Hitne pomoći dovezeni u našu bolnicu. Kod majke smo utvrdili unutarnje krvarenje i rupturu jetre, te smo je žurno operirali. Kod djeteta je utvrđeno više teških ozljeda prsnog koša, glave i zdjelice te se, zajedno s majkom, trenutačno nalazi na Odjelu intenzivnog liječenja jer su vitalno ugrioženi", rekao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Jerko Ferri Certić.

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo u okuci poviše dijela Slanoga zvanog Banje. Tamo su se, doznaje se od mještana, sudarili kamion i britansko osobno vozilo, a prema spomenutim informacijama, kamion je vukao praznu prikolicu - labudicu iz smjera Dubrovnika ka Slanomu.

Osobni automobil je, doznaje se, podletio pod kamion ali je, navodno, prije toga u krivini udario u bankinu, te je nakon odbijanja podletio pod kamion. Što se točno dogodilo pokazat će se po okončanju istrage koja je u trenutku pisanja teksta još uvijek trajala na mjestu nezapamćeno teške nesreće u središtu Dubrovačkog Primorja.

Kako je izvjestila PU dubrovačko - neretvanska u priopćenju kojeg potpisuje glasnogovornica Marija Gjenero, vozač (46) kamiona, inače hrvatski državljanin nije ozlijeđen. Recimo i to da su na mjesto nesreće uz policiju izašle i liječnička, te ekipa vatrogasaca. Promet je do 10 sati bio zaustavljen dok se nije obavio osnovni očevid, a vozila su za to vrijeme preusmjeravana prema Dubrovniku i Neumu starom cestom preko Majkova. Nakon toga promet se počeo odvijati naizmjenice i otežano, jednim kolničkim trakom. 

Dječak u dobi od osam godina koji je jutros u teškom stanju primljen u Opću bolnicu Dubrovnik s teškim ozljedama koje je zadobio prilikom stravične prometne nesreće koja se dogodila u Slanome, helikopterom je odletio za splitsku bolnicu oko 15:50 sati.

Kako se doznaje od ravnatelja OB Dubrovnik Jerka Ferrija Certića, dječak je bio smješten na Odjelu intenzivne njege gdje mu je stanje stabilizirano kako bi mogao nastaviti liječenje u splitskoj bolnici. "Radi se o modernijoj bolnici u kojoj će imati bolje uvjete, pogotovo ukoliko dođe do određenih komplikacija", kazao je ravnatelj bolnice.

 

Kopirati
Drag cursor here to close