Utapanje

Kod Jajca se utopio 17-godišnjak

Vijesti / Crna Kronika | 01. 09. 2015. u 18:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak u 15:33 sati u PS Jajce, putem telefona obratio se Huso Omerinović, sin Salke, rođen 20.06.1961. godine u Jajcu, gdje je i nastanjen, te prijavio da je prilikom kupanja u koritu rijeke Vrbas, lokalitet Vaganj, općina Jajce, došlo do utapanja maloljetne osobe A. G. rođen 04.04.1998. godine u Sarajevu, nastanjen u naselju Gornje Zastinje, općina Jajce.

Po zaprimljenoj prijavi, obavješten je dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Travnik, Šaćir Hadžić, koji je usmeno ovlastio službenike OKP PU Jajce, da samostalno izvrše očevidne radnje, prenosi Zenicablog.

Obavljenim očevidnim radnjma na licu mjesta - lokalitet zv. Vaganj, dio desne obale rijeke Vrbas, općina Jajce, utvrđeno je da je istoga dana u navedenom vremenskom periodu prilikom kupanja u prisustvu prijavitelja, te Hatidže Omerinović, maloljetnih I.O. i A.K., svi iz Jajca, najvjerojatnije uslijed nedovoljne vještine plivanja, te uvjeta toka pomenute rijeke, došlo do neseretnog slučaja utapanja A. G.

Uslijed nemogućnosti vizualnog pronalaska tijela u koritu rijeke Vrbas na navedenom lokalitetu, a obzirom da se tijelo A. G. nije pojavljivalo na površini vode, u cilju pretrage vodene površine i pronalaska tijela pomenute osobe, angažirani su službenici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDŽ, – ronilački tim, koji su istoga dana u vremenskom periodu oko 20:15 sati u vodi podnožja vertikalne stijene sa dijela desne obale toka rijeke Vrbas, a po pokazanoj lokaciji utapanja, pronađeno je i iz vode izvađeno beživotno tijelo za koje su prisutni članovi obitelji potvrdili da se radi o A. G.

Na licu mjesta od strane mrtvozornika Doma zdravlja Jajce, dr. Verice Lacić, izvršen je pregled beživotnog tijela, koja je tom prilikom konstatirala da na tijelu nema nasilnog djelovanja, odnosno da je smrt nastupila utapanjem, nakon čega je po obavljanju očevidnih radnji, beživotno tijelo, pogrebnim vozilom prevezeno u prostorije mtvačnice - gasulhane IVZ Jajce, gdje je beživotno tijelo A.G. obitelj preuzela radi organiziranja ukopa, te nije tražila vršenje obdukcije, niti je dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Travnik, zahtijevao vršenje iste.

Kopirati
Drag cursor here to close