Ovogodišnji rekord

Kod Crnogorca s hrvatskim državljanstvom zaplijenili 1,4 kilograma kokaina

Vijesti / Crna Kronika | 27. 02. 2014. u 13:25 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebačka policija uhvatila je 42-godišnjaka kod kojeg je zaplijenila 1,4 kilograma kokaina vrijednog oko 700.000 kuna, što je najveća ovogodišnja zapljena te droge u Hrvatskoj.

Osim droge, policija je kod osumnjičenog Petra K. pronašla američku strojnicu Intratec povučenu iz prodaje jer su je za ubojstva koristili pripadnici kriminalnog miljea te 50.000 kuna, 7800 eura i 110.000 forinti.

Petar K. je uhvaćen u srijedu u Savskoj ulici u Zagrebu dok je izlazio iz unajmljene garaže u kojoj je skrivao drogu, a navodno je bio zadužen za preuzimanje kokaina u inozemstvu i distriburiranje u Zagrebu.

Riječ je o hrvatskom državljaninu rođenom u Crnoj Gori, koji je u Hrvatskoj bio poznat tek po krivotvorenju isprava dok je u inozemstvu sumnjičen za razna kaznena djela.

Policija je u garaži pronašla oko 1,35 kilograma kokaina i strojnicu sa spremnikom, a u njegovom stanu u Novom Zagrebu dodatnih 50-ak grama kokaina, digitalnu vagu, novac i mobitele, rekli su načelnik sektora zagrebačke kriminalističke policije Danijel Žugel i voditelj službe kriminaliteta droga Dražen Miličević.

Muškaraca, koji je u Hrvatskoj navodno koristio lažne identitete, policija je kazneno prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja.

Zaplijenjeni kokain visoke je čistoće i njegova vrijednost u prodaji "na malo" prelazi 700.000 kuna, dok bi miješanjem radi povećanja mase vrijednost prešla milijun kuna.

Lani je u Zagrebu zapljenjeno 4,5 kilograma kokaina, dok je najveća pojedinačna zapljena bila 3,9 kilograma.

Kopirati
Drag cursor here to close