Pukla ljubav

Koalicijski partneri izdali HDZ BiH

Vijesti / Flash | 05. 08. 2014. u 07:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dnevni red 29. sjednice Skupštine Hercegbosanske županije, koja se trebala održati u ponedjeljak u Tomislavgradu, nije dobio potreban broj glasova te je na samom početku sjednica prekinuta.

O narednom zakazivanju sjednice Skupštine, po riječima predsjedatelja Stipe Pelivana, zastupnici će biti blagovremeno informirani.

Na samom početku sjednice zastupnik SNSD-a Drago Puzigaća je tražio odgodu sjednice za sedam dana obrazloživši svoj prijedlog činjenicom da zastupnici iz stranke koju predstavlja nisu dobili na vrijeme materijal čime su bili spriječeni da se kvalitetno pripreme.

Tajništvo Skupštine je opovrglo tu informaciju a prijedlog nije usvojen.

Nakon ovoga bilo je još nekoliko prijedloga, no niti jedan nije usvojen s tim što su ministar MUP-a Mario Lovrić i ministar pravosuđa i uprave Željko Rujević dali svoje odgovore kao predlagatelji nakon čega je uslijedilo glasovanje po istom što nije dobilo potrebnu većinu zastupnika.

Naime, zastupnici HDZ-a BiH su ostali bez podrške zastupnika koalicijskih partnera (SNSD i SDA) koji su pri glasovanju ovih točaka ostali suzdržani.

Nakon što nisu prošle ove dvije predložene točke dnevnog reda uslijedila je kratka stanka a time i ponovno glasovanje o dnevnom redu što je rezultiralo prekidom sjednice.

Naime, za današnju sjednicu je bilo predloženo 17 točaka dnevnog reda među kojima su se kako pojedini zastupnici, izvan skupštinske dvorane kažu, nalaze dvije posebno interesantne:  Nacrt Zakona o građenju Hercegbosanske županije i Nacrt Prostornog plana Hercegbosanske županije 2008-2028. godinu, Prijedlog Sporazuma o pristupanju osnivanja Zavoda za odgoj i obrazovanje te prijedlog Odluke o osnivanju Zavoda za odgoj i obrazovanje.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close