Sastanak

Koalicija kao kuća: Sasuli sve u lice i dogovorili male i velike sastanke

Vijesti / Flash | 23. 08. 2016. u 11:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedni drugima kazali su sve u lice, rečeno je nakon sastanka lidera SBB-a, SDA, i HDZ-a BiH, Fahrudina Radončića, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Medijima je Radončić rekao kako je "koalicija jaka kao kuća" te da postoje problemi koji se trebaju raspraviti kroz razgovore.

''Dođe vrijeme kada neke unutarnje stvari treba pospremiti", kazao je Radončić.

Izetbegović je rekao kako se razgovaralo o odnosima unutar koalicije koja se posljednjih tjedana prilično poljuljala.

Predsjednik SDA rekao je kako postoje određene predrasude i dodao kako je jedna strana radila protiv druge. No, kako je rekao, to je sada otklonjeno.

''Mislim da ima jedan dobar prostor nesporazuma, odnosno pogrešnih predstava da neka od tri strane radi jednostrano na štetu druge i treće strane. Danas smo razgovarali i dogovorili se da napravimo sastanak idućeg tjedna. Pokušat ćemo otkriti gdje su nastale frustracije i rješavati ih. Atmosfera je dobra i mislim da smo svi svjesni obaveze da se prevladavaju neki nesporazumi i da ćete svjedočiti tome da će se to uspješno riješiti u sljedećem periodu. Koalicija će nastaviti raditi još bolje'', rekao je Izetbegović. 

Čović je istaknuo kako je nezadovoljstvo nastalo nakon sastanka Izetbegovića s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu kada je netko potpisao nešto u ime drugog naroda.

''Narode trebaju štititi njihovi predstavnici. Jedina nespretnost je bila što se potpisuje u ime nekoga'', rekao je Čović i dodao kako mu je drago da je usvojen Mehanizam koordinacije i da je to trebalo učiniti ranije.

Dodao je kako, slagali se oni ili ne, parlament mora zasjedati.

''Nije dovoljno da samo sjednemo nas trojica. Sve što stoji u parlamentu i vladama treba žurno riješiti'', rekao je Čović i dodao kako će se inzistirati da se u Vijeću ministara žurno usvoji zakon o vjerskim blagdanima kako bi se krenulo u pitanje državnih praznika čime bi se, kako je rekao, a aludirajući na referendum u RS, suzio prostor za neku novu avanturu i nova izjašnjavanja.

''Dogovorili smo se da ćemo puno stvari raditi i to će biti mjerilo postoji li ova koalicija ili ne postoji'', rekao je medijima Čović.

Dogovoreni su novi sastanci, a Izetbegović je rekao kako će biti upriličeno četiri, pet ''podsastanaka'' što je potvrdio i Čović.

''U sljedećih četiri, pet dana napravit ćemo seriju sastanaka da se prije svega uvažavamo. Prevažno je ubrzano organizirati sastanke po resorima'', rekao je Čović dodavši kako se ''kroz jedan dugi sastanak u jednom ili dva sastanka mogu pokrenuti svi procese u BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close