Udžbenici na ćirilici

Klub Srba u Skupštini HBŽ-a pokrenuo pitanje zaštite nacionalnog interesa

Vijesti / Flash | 03. 07. 2014. u 20:03 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijedlog zakona o udžbenicima i nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole Hercegbosanske županije nije usvojen na današnjoj sjednici Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu, jer su protiv tog prijedloga bili zastupnici Kluba Srba koji su pokrenuli pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa, dok je Klub Bošnjaka bio suzdržan.

- Vlada i resorni ministar nisu usvojili ništa od naših zahtjeva koji su izneseni na sjednici kada je bilo riječi o nacrtu ovog zakona te su odbijeni i prijedlozi mjera od strane općina Bosansko Grahovo i Drvar, njihovih općinskih vijeća, škola i vijeća roditelja – kazao je u izjavi za Fenu zastupnik SNSD-a Slaviša Mihajlović, komentirajući pokretanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

- Smatramo kako ovaj zakon grubo krši ustavna prava srpskog naroda. Naši zahtjevi su bili da se udžbenici tiskaju i izdaju na ćiriličnom pismu i na srpskom jeziku. Ništa od toga nije usvojeno - kazao je Mihajlović, izrazivši nadu kako će Nacionalno vijeće i Ustavni sud FBiH odbiti takav zakon.

Kopirati
Drag cursor here to close