Otvorena istraga

Klobuk: Na granici tražili 400 eura mita

Vijesti / Flash | 30. 05. 2016. u 14:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije BIH ispitali su u svojstvu osumnjičenih službenike GPBIH B. Č. (1981.) i Uprave za neizravno oporezivanje BIH D. I. (1979.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo ''primanje dara i drugih oblika koristi''.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk 27. svibnja 2016. osumnjičeni su od državljana Republike Hrvatske i Egipta zahtijevali 400 eura kako bi im omogućili neometan ulazak i unos oko 13.000 eura. Obaviješteno je Tužiteljstvo BIH o događaju.

U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

''Pozivamo sve građane da prijave slučajeve poput ovoga. Samo u suradnji s vama možemo iskorijeniti korupciju koja kao savremena pošast izjeda bosanskohercegovačko društvo. Osim saznanja o korupciji naših ili službenika drugih organa na granici, pozivamo građane da prijave informacije i saznanja o bilo kojoj vrsti prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija. Kontakt-telefone i e-mail adrese možete naći na veb-stranici GPBiH www.granpol.gov.ba'', izjavila je Sanela Dujković, glasnogovornica GPBIH.

Kopirati
Drag cursor here to close