Dar s neba

Kiša ugasila požar na Humu

Vijesti / Flash | 03. 08. 2015. u 06:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kiša, praćena s grmljavinskim pljuskovima koja je počela padati u noći s nedjelje na ponedjeljak uspela je ugasiti požar na brdu Hum, te temperaturno ohladiti Mostarke i Mostarce.

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom u centralnim, istočnim i južnim područjima. Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Ivan-sedlo 15, Kupres 16, Bugojno, Goražde, Sanski Most 18, Gradačac, Livno, Sarajevo, Tuzla 19, Zenica 20, Mostar 21 i Neum 25 °C.

U Bosni i Hercegovini danas će biti prevladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar, slab do umjeren, na trenutke može biti i pojačan, istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu od 30 do 35 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Prometuje se po pretežito mokrim i skliskim cestama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama,  priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ.

Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), promet se, od raskrižja kod Lučkog mosta do mosta Hasana Brkića, odvija usporeno.

Na dionici R-425 Hamzići – Tromeđa, u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika, zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5 t.

Za vrijeme obustave alternativni pravci su: Tromeđa – Ljubuški – Grude – Široki Brijeg i Tromeđa – Mostar – Široki Brijeg.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Tijekom cijele turističke sezone, a posebice vikendima očekuje se pojačan promet vozila na graničnim prijelazima, posebice na graničnom prijelazu Doljani, pa vozačima savjetujemo da koriste druge granične prijelaze.

Za one koji se kreću prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće (Ravno - Slano) ili Ivanica (Trebinje - Dubrovnik), a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Gabela Polje, Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.

Kopirati
Drag cursor here to close