Borbena gotovost

Kineska vojska se osposobljava za lokalne ratove

Vijesti / Flash | 30. 01. 2015. u 07:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kineska vojska će se ove godine fokusirati na poboljšanje borbene sposobnosti za dobivanje lokalnih ratova u nepovoljnim uvjetima i uvjetima ratovanja visokom tehnologijom", objavilo je danas kinesko ministarstvo obrane.

Kako prenosi Tanjug, kineska Narodnooslobodilačka vojska ima zadatak unaprediti sposobnost da dobije bitke njezinog vrhovnog zapovjednika, predsjednika Hu Jintaoa koji je također pokrenuo snažnu javnu kampanju da iskorijeni korupciju u redovima vojske.

Kineska vojska će "čvrsto podržavati kriterije poboljšanja borbene gotovosti" naveo je glasnogovornik kineskog ministarstva obrane, pukovnik Qin Gang novinarima govoreći o planovima za kineske vojske ove godine.

Gang je dodao da će vojska također sudjelovati u više zajedničkih vojnih vježbi sa stranim vojskama kako bi poboljšali sposobnost za pobjedu u lokalnim ratovima.

Oblasti u kojima će Narodnooslobodilačka vojska pojačati vojnu obuku uključuju "kompleksno elektro-magnetno okruženje na posebnom terenu i tijekom ekstremnih vremenskih uvjeta, naveo je Gang ne navodeći konkretne primjere.

Kopirati
Drag cursor here to close