''Bitanga i gangster''

Kim Jong-un: Trump je poremećen, skupo će platiti prijetnje

Vijesti / Svijet | 22. 09. 2017. u 06:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjevernokorejska novinska agencija je objavila da je predsjednik te zemlje Kim Jong-un priopćio da će američki predsjednik Donald Trump "skupo platiti" svoje prijetnje iznesene tijekom govora na sjednici Generalne skupštine UN.

Agencija je prenijela priopćenje u kom je Kim Jong-un američkog predsjednika nazvao "poremećenim", prenosi AP.

Kim je u priopćenju američkog predsjednika nazvao i ''bitangom i gangsterom koji se voli igrati s vatrom".

Ove poruke dolaze nakon što je američki predsjednik uveo nove sankcije pojedincima i kompanijama koje surađuju sa Sjevernom Korejom.

Ipak, iako se odlučio za nove sankcije, na pitanje da li je dijalog sa Pyongjangom moguć, predsjednik SAD je jednostavno odgovorio: "Zašto da ne".

Međutim, tijekom govora na sjednici Generalne skupštine UN u utorak bio je oštriji, pa je rekao da će SAD "uništiti Sjevernu Koreju ako budu primorane braniti sebe i svoje saveznike".

Trump je predsjednika Sjeverne Koreje nazvao "čovjekom-raketom u samoubilačkoj misiji", što je očigledno isprovociralo Kim Jong-una na oštru reakciju.

Kim je naveo da je Trump nesposoban upravljati vojnim zapovjedništvom zemlje, a njegov govor u UN je okarakterizirao kao "mentalno poremećeno ponašanje".

"Trumpove prijetnje me nisu uplašile, niti će me zaustaviti, već su me uvjerile da je put kojim idem pravi, i jedini koji trebam slijediti do posljednjeg trena", naveo je u priopćenju Kim.

Dodao je da mnogo razmišlja o svom odgovoru i da će se Trump suočiti s posljedicama izvan svojih očekivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close