Primjedbe SAD-a

Kim Jong-Un: Nećemo šutjeti pred "razjarenim psima" koji laju da će srušiti režim

Vijesti / Flash | 31. 01. 2015. u 14:17 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjevernokorejski lider Kim Jong-Un tvrdi da Pyongyang neće ostati skrštenih ruku pred "razjarenim psima", reagirajući očigledno na spominjanje američkog predsjednika Baracka Obame o mogućem rušenju njegovog režima, objavila je u subotu državna agencija.

Kim je ovo izjavio u tijeku udružene pomorske i zračne vježbe, objavila je sjevernokorejska novinska agencija KCNA, ne precizirajući datum vježbi.

''On je svečano izjavio da ne dolazi u obzir da se ostane skrštenih ruku s razjarenim psima koji otvoreno laju da će srušiti režim uvođenjem "promjena" u socijalistički sustav, kolijevku koju naš narod smatra vrjednijim od svojih života'', dodala je KCNA.

Lider je dodao da je Sjeverna Koreja spremna na "bilo koji rat, podrazumijevajući i rat sa konvencionalnim snagama i nuklearni rat".

U intervjuu na YouTubu, 22. siječnja, američki predsjednik je spomenuo moguće rušenje sjevernokorejskog režima.

Sjeverna Koreja je "najizoliranija nacija, najsankcioniranija i najhermetičnija nacija na Zemlji", izjavio je Obama.

''Međutim, na kraju, internet će završiti prodiranjem u ovu zemlju i vidjet ćemo kako se ova vrsta režima ruši'', dodao je Obama.

Prošli tjedan, glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova je ocijenio ove primjedbe kao "gluposti".

''Nedavne mahnite Obamine primjedbe su samo siromašna gunđanja jednog gubitnika natjeranog u sukobe svih azimuta koji se suprotstavlja Sjevernoj Koreji'', rekao je on, a prenijela KCNA.

Sjeverna Koreja uobičajeno govori "bombastično" o Sjedinjenim Američkim Državama i njenim vođama.

Također upućene su rasističke riječi na račun američkog predsjednika. U prrosincu je predsjednik Obam nazvan "majmunom" jer je poticao difuziju filma koji parodira sjevernokorejskog lidera Kim Jong-Una.

Kopirati
Drag cursor here to close