Traže se odgovorni

Kebo podnio kaznenu prijavu zbog tragedije u jami ''Raspotočje''

Vijesti / Flash | 08. 09. 2014. u 15:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo podnio je danas kaznenu prijavu za utvrđivanje odgovornosti za pogibiju pet rudara u jami ''Raspotočje'', priopćeno je Ureda potpredsjednika Kebe.

Kako se navodi, kaznena prijava, podnesena glavnom državnom tužitelju, potkrijepljena je dijelom dokaznih materijala koji ukazuju na sustavne greške u sustavu sigurnosti, nabavci neadekvatne opreme, te, pored ostalog, elemente mita i korupcije, prenosi Fena.

Opseg istrage treba obuhvatiti odgovorne pojedince i institucije od razine Federacije BiH do menadžmenta poduzeća Elektroprivrede BiH i Rudnika uglja Zenica, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, kako su se danas prigodnim komemorativnim skupom u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, u prisustvu članova obitelji, brojnih izaslanstava i građana Zenice, zaposlenici rudnika Mrkog ugljena Zenica oprostili od tragično poginulih članova svog kolektiva Hajrudina Bradarca, Mehmeda Dizdarevića, Mehmedalije Halilovića, Fahira Halača i Fejze Isakovića.

Na komemorativnom skupu prisutnima su se obratili gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović, Eladar Trhulj, ministar u Vladi FBiH i premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close