Zavidovići

Karamuji određen pritvor

Vijesti / Flash | 23. 08. 2016. u 19:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Zavidovićima odredio je pritvor Ademu Karamuji iz sela Ošve kod Maglaja zbog sumnje da je 7. kolovoza zagadio vodovod u tom selu, od kada je bio u bjekstvu do uhićenja prije dva dana.

Pritvor Karamuji određen je na prijedlog Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije zbog sumnje da je počinio kaznena djela 'Ugrožavanje sigurnosti' i zagađivanja vode za piće u vezi sa kaznenim djelom izazivanja opće opasnosti, prenijeli su mediji.

Karamuja je danas predat u nadležnost sudskoj policiji, a prijedlog za pritvor županijsko tužiteljstvo uputilo je u utorak ujutro, prenosi Srna.

U Ošvama je 7. kolovoza izbila svađa mještana zbog lokalnog vodovoda, a upotrijebljeno je i vatreno oružje, nakon čega je policija uhitila Jasmina Bratanovića, dok se za Ademom Karamujom tragalo.

Prema navodima medija, mještani su financirali izgradnju vodovoda na koji su pojedinci htjeli da se ilegalno priključe, što im nije dozvoljeno. To je izazvalo sukob, a osoba čije je domaćinstvo trebalo biti isključeno sa vodovodne mreže pucala je iz vatrenog oružja, zamutila vodu iz koje se napajaju domaćinstva i pobjegla u šumu.

Karamuja, koji je pripadnik vehabijskog pokreta, ranije je optužen pred Sudom BiH da je kao član terorističke grupe 'Islamska država' sudjelovao na ratištima u Siriji i Iraku.

Kopirati
Drag cursor here to close