Karamarko: Petrov je kamenčić u cipeli; Petrov: Ne lomite zastupnike Mosta

Vijesti / Flash | 30. 05. 2016. u 06:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"HDZ će bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli pokrenuti prave reforme koje trebaju zemlji", kazao je prvi potpredsjednik hrvatske Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu za Jutarnji list, dan nakon općeg sabora HDZ-a.

Karamarko je kazao i da ne razmišlja o izlasku HDZ-a iz Vlade u slučaju njegova opoziva jer, kako kaže, to se neće dogoditi.

"Budimo realni, ovo nije pokušaj izglasavanja nepovjerenja meni, nego cijelom HDZ-u, a onda i Vladi. Mi to Petrovu i dijelu njegovih poslušnika iz Mosta nećemo dopustiti. Ovaj perfidni i nekorektni pokušaj rušenja većine, i to od onih kojima su usta puna reformi, neće uspjeti", rekao je Karamarko.

Božo Petrov, potpredsjednik Vlade i predsjednik Mosta nezavisnih lista, izjavio je za Večernji list da nije razgovarao s Tomislavom Karamarkom otkad je Most poručio da će saborski zastupnici Mosta glasovati za njegov opoziv.

"Nema teorija urota ili zavjera: točka dnevnog reda došla je u Vladu prije održavanja sabora HDZ-a jer se Vlada treba očitovati u roku od osam dana od prijedloga skupine saborskih zastupnika. A način glasovanja bio je jednostavan: ili ćemo ostati dosljedni u zahtjevima da se politička razina odgovornosti u Hrvatskoj treba podizati ili ćemo biti još jedni od brojnih u zadnjih 20 godina i prihvatiti stari način političkog ponašanja u kojem je važnije čuvati poziciju nego mijenjati političku kulturu", izjavio je Petrov.

"Zastupnike Mosta već se pokušavalo lomiti. Preporučio bih da prema zastupnicima Mosta ne ne idu tim načinom, neka razgovaraju sa Zoranom Milanovićem da im prenese iskustva u tom polju", kazao je Petrov.

Kopirati
Drag cursor here to close