Privremena sloboda

Karadžić želi na bratov grob

Vijesti / Flash | 26. 05. 2016. u 20:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Haški osuđenik Radovan Karadžic´ mogao bi privremeno biti pušten na slobodu kako bi posjetio grob svog mlađeg brata Ivana i održao mu četrdesetodnevni spomen, potvrdio je Karadžićev odvjetnik Goran Petronijević za N1.

"Radi se o novom zahtjevu, a povod za to je smrt jednog od mlađe braće doktora Karadžića. Prirodno bi se trebalo dati 40 dana i to je zahtjev koji je otišao prema Sudskom vijeću. Da ne bude zabune, radi se o dozvoli za privremeni boravak radi određenih obiteljskih prilika", kazao je Petronijević u izjavi za N1.

Dodao je da je Vlada Srbije već osigurala sve garancije kako bi cijeli proces protekao prema protokolu i pravilima.

"Vlada Srbije je već sada osigurala sve garancije i uvjete i odluku Vijeća očekujemo u utorak".

Podsjećamo, Haški tribunal je 24. ožujka osudio Karadžic´a (70) na 40 godina zatvora, pošto ga je Sudsko vijec´e proglasilo krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje taoca i brojne ratne zločine u sedam općina u BiH.

On je zatim zatražio od sudskog mehanizma u Hagu dodatnih 90 dana za podnošenje žalbe na presudu zbog 'neadekvatnih resursa koji su na raspolaganju timu odbrane, te je nemoguc´e do utvrđenog roka podnijeti smislenu žalbu'.

Kopirati
Drag cursor here to close