Suosjećanje

Kapetanović: Izdvojiti po jednu dnevnicu za obitelji poginulih rudara

Vijesti / Flash | 10. 09. 2014. u 14:15 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Delegatkinja u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nermina Kapetanović (Stranka demokratske akcije - SDA) pokrenula je inicijativu, na današnjoj sjednici ovog doma, za izdvajanje sredstava za pomoć obiteljima pet poginulih rudara u zeničkoj jami "Raspotočje", javlja Fena.

''Poginuli su mladi ljudi koji su nekada bili moji pacijenti. Iz samo jednog poginulog rudara ostalo je petoro djece. Ovo je bila strašna tragedija u jami u kojoj su mogući novi problemi'', kaže Kapetanović.

Ona je zato zamolila ministre u Vijeću ministara BiH i zastupnike i izaslanike Predstavničkog i Doma naroda PSBiH da se odreknu jedne dnevnice za pomoć ovim obiteljima i tako iskažu svoje suosjećanje i humanost.

''Ovo ne bi trebao biti populistički ili predizborni cilj jer se u ovakvim situacijama to ne treba raditi. To je moj grad i ja duboko suosjećam s obiteljima poginulih rudara'', podvlači Kapetanović i dodaje da bi trebalo slijediti primjer predstavnika vlasti u Federaciji BiH.

Prošli tjedan usljed gorskog udara u jami "Raspotočje" zatrpano je 34 rudara od kojih je njih pet smrtno stradalo. Poginuli su Hajrudin Bradarac, Mehmed Dizdarević, Mehmedalija Halilović, Fahir Halač i Fejzo Isaković. Nakon tragične nesreće aktualizirala se priča o lošem stanju u bh. rudnicima te nedovoljnom ulaganju.

Podsjećamo, jučer je predsjednik Sindikata rudara Federacije BiH Sinan Husić potvrdio kako rudarudari više neće silaziti u polje jame Raspotočje u kojem se dogodila nesreća.

Njegovo je mišljenje da treba otvoriti novo polje koje će, uz nova ulaganja, biti sigurno za rad rudara.

Kopirati
Drag cursor here to close