o danu RS

Kaos u Ministarstvu obrane: Izdaju se neodobrena priopćenja

Vijesti / Flash | 12. 01. 2017. u 11:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prethodno dano priopćenje povlači se u cijelosti, jer ne odražava prezentirane stavove na sastanku održanom 11.1. 2016. godine, te se, uz ispriku za nesmotrenost u procesu odobravanja priopćenja, ovim putem daje novo priopćenje'', navodi se u priopćenju z javnost Ministarstva obrane BiH kojim se niječe ranije priopćeno da ''Ministarstvo i vojska nisu prekršili zakon''.

Naime, povodom aktualnih događanja u Banja Luci u kontekstu angažmana OS BiH, 9. siječnja 2017. godine, u Ministarstvu obrane BiH održan je sastanak ključnog menadžmenta s Načelnikom i zamjenicima načelnika Zajedničkog stožera.

Na sastanku je, kako je navedeno ''bez prejudiciranja odgovornosti, potvrđena potreba da se izvrši temeljita analiza provedenih aktivnosti i procedura u vezi odavanja počasti''.

''Nadalje, ocijenjeno je da primjenom uobičajenih metoda u Oružanim snagama, naučenih lekcija, Načelnik Zajedničkog stožera identificira pitanja u vezi nejasnih ili nedovoljno reguliranih procedura za odavanje počasti koja će biti predložena za održavanje sastanka sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine'', navodi se u priopćenju kojeg potpisuje ministrica obrane Marina Pendeš.

Dodaje sa kako Ministarstvo obrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine, unatoč dnevnopolitičkim presinzima, ostaju opredijeljeni na izvršavanje zakonskih nadležnosti definiranih Zakonom o obrani i Zakonom o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, kao i na ispunjavanje međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine.

''Sve to u cjelini, doprinosi afirmaciji Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a time i države Bosne i Hercegovine'', navodi se.

Podsjećamo, u ranije objavljenom priopćenju navodi se kako ''unutar Ministarstva obrane BiH i lanca zapovijedanja Oružanih snaga BiH nije prekršen niti jedan zakonski ili podzakonski propis u navedenom kontekstu, te su se OSBiH potvrdile i očuvale kao zajednička institucija težišno usmjerena na ispunjavanje svojih zakonskih obveza''.

Kopirati
Drag cursor here to close