Makedonija

Kaos u Kumanovu: U oružanom sukobu poginula tri policajaca

Vijesti / Flash | 09. 05. 2015. u 09:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trojica makedonskih policajaca, koji su ozlijeđeni jutros tijekom akcije protiv naoružane grupe u Kumanovu, preminuli su u bolnici u tom gradu, doznaje Televizija N1 od izvora u toj zdravstvenoj ustanovi.

U ovom makedonskom gradu od jutros traje oružani sukob policije i zasad nepoznate, velike i naoružane grupe, prenosi Tanjug.

Skopski mediji javili su ranije danas da je u akciji makedonske policije protiv naoružane skupine u Kumanovu ranjeno 12 policajaca, od kojih su teže ozlijeđeni prebačeni u bolnicu u Skoplju.

Dio ozlijeđenih je zbrinut u kumanovskoj bolnici, dok su teže ranjeni hitno prebačeni u Skoplje.

Prema službenim informacijama, policajci su vršili pretres jednog objekta u Kumanovu, u naselju Tode Mendel, kada je došlo do sukoba.

Reporter AA iz Kumanova je javio kako se pucnjava čula oko četiri sata ujutro. Odjeknule su dvije snažne eksplozije, a zatim i rafalna paljba koja je trajala duže od sat vremena. Grupa naoružanih osoba nalazi se u objektu koji je bio predmet policijskog pretresa. Oko 10 sati ponovo su se čuli pucnji, a i pored zabrane izlaska nekoliko građana je izašlo na ulice.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Makedonije Ivo Koteski je za AA rekao da policija drži situaciju pod kontrolom, a u Kumanovo su upućene dodatne postrojbe. U tom naselju je prekinuta isporuka električne energije.

Građanima Kumanova, grada 30 kilometara udaljenog od Skoplja, privremeno je zabranjeno napuštajnje domova. Grad nadlijeću helikopteri. Put od Skoplja do Kumanova je zatvoren za promet.

Kopirati
Drag cursor here to close