Istanbul

Kako je stradao oteti tužitelj?

Vijesti / Flash | 01. 04. 2015. u 07:20 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Mehmet Selim Kiraz je zadobio tri prostrijelne rane iz vatrenog oružja, ali za sada nije poznato jesu li ga ranili otmičari ili policija, tijekom akcije.

Da je tužitelj preminuo poslije akcije spašavanja potvrdio je i turski predsjednik Erdogan, međutim nije prenio nikakve šire informacije.

''Ovo je nešto što neće biti uzeto tek tako'' rekao je Erdogan.

Tužitelji su oteli članovi Marksističke revolucionarne narodnooslobodilačke stranke Front koji su ubijeni u akciji policije, pošto je prethodno istekao rok koji su dali za objavljivanje imena policajca odgovornog za smrt 15-godišnjeg Berkina Elvana.

Dječak je preminuo u ožujku prošle godine poslije 269 dana provedenih u komi zbog ozlijeda zadobivenih u sukobu s policijom u masovnim prosvjedima početkom ljeta 2013. godine.

Radikalni ljevičari su tužitelja napali u njegovom uredu, gotovo istovremeno s velikim kolapsom u snabdijevanju električnom energijom u Istanbulu.

Iako za sada nema nikakvih preciznijih informacija, niti se nadležni oglašavaju, sumnja se da su radikalni ljevičari izazvali prekid snabdijevanja električnom energijom kako bi mogli da unesu oružje pored detektora za metal u zgradu Tužiteljstva, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close