Vlada FBiH zasjedala

Kako ispravno nositi uniformu, a kako potrošiti novac iz kulture i sporta?

Vijesti / Flash | 18. 08. 2016. u 10:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj 65. sjednici, održanoj u Sarajevu, donijela Uredbu kojom za federalne inspektore u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove propisuje nošenje, osnovne karakteristike i način korištenja uniforme, kao i prava i obveze federalnih inspektora u vezi sa službenim odijelima.

Danas je usvojen Program s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Federalnom ministarstvu kulture i sporta u Proračunu Federacije BiH za 2016. godinu, kao i doneseno više odluka o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele s pozicije „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima“ utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2016. godinu ovom federalnom ministarstvu.

Članovi Vlade prihvatili su izvještaj Federalnog ministarstva okoliša i turizma o provođenju Akcijskog plana za upoznavanje javnosti, uništavanje i suzbijanje širenja ambrozije na području FBiH, te, između ostalih, donijeli i zaključak da će Federalna uprava za inspekcijske poslove nastaviti provoditi zaduženja prema Odluci o mjerama za sprječavanje širenja i uništavanje ove korovske biljke i Zakonu o zaštiti zdravlja bilja i o izvršenim aktivnostima dostaviti godišnji izvještaj Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.

Danas su usvojeni i izvještaj o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za period siječanj - lipanj 2016. godine.

Prihvativši izvještaj Federalne uprave za inspekcijske poslove o izvršenim pojačanim inspekcijskim nadzorima u oblasti radnih odnosa, unutrašnje trgovine, obrta, ugostiteljstva, kontrole obavljanja neregistrirane djelatnosti i primjene fiskalizacije, Vlada je donijela više mjere u cilju nastavka borbe protiv „sive ekonomije“.

Vlada je razmatrala i prihvatila informaciju o realizaciji potpisanih ugovora o koncesijama iz nadležnosti Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close