skupština

Kako će se financirati prijevoz učenika u HNŽ?

Vijesti / Flash | 28. 07. 2016. u 17:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj sjednici, koja se održava u poslijepodnevnim satima u Mostaru, raspravljat će o više prijedloga zakona, između ostalog, o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o osnovnom obrazovanju i odgoju te o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o pripadnosti javnih prihoda.

Kako je u izjavi novinarima prije sjednice kazao predsjednik županijske Skupštine HNŽ-a Šerif Špago, Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama zakona o pripadnosti javnih prihoda definira se novi način financiranja prijevoza učenika u narednoj školskoj godini i njegovim će usvajanjem Županija na sebe preuzeti obvezu sufinanciranja tog prijevoza.

''Prema novom zakonu, određeni postotak poreza na dohodak povećava se za jedinice lokalne samouprave kako bi one mogle financirati dio prijevoza učenika, a ostali dio će transferima sufinancirati HNŽ'', pojasnio je Špago.

''Ukupni prijevoz učenika košta oko 3 milijuna'', dodao je Špago, te istaknuo kako se će se izmjenom zakona jedinicama lokalne samouprave doznačiti oko 1,5 milijuna maraka, dok će ostatak troškova prijevoza učenika pokriti HNŽ-a.

''Ovaj prijedlog zakona je u skladu s presudom Ustavnog suda FBiH'', ustvrdio je Špago. Na današnjoj sjednici Skupštine HNŽ-a raspravljat će se i o izmjenama dopunama zakona o koncesijama.

Kopirati
Drag cursor here to close