Hrvatska

Josipović obećao Čoviću nastavak brige za Hrvate u BiH

Vijesti / Flash | 13. 11. 2014. u 15:48 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u četvrtak Dragana Čovića, novoizabranog člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i naglasio da će Hrvatska i dalje izvršavati ustavnu obavezu o brizi o Hrvatima izvan Hrvatske, posebno u odnosu na one koji kao konstitutivni narod žive u BiH, priopćio je Josipovićev ured.

Josipović i Čović nadaju se da će odnos dviju država i dalje biti na visokoj razini, uz potporu Hrvatske na putu BiH u Europsku uniju i NATO.

Hrvatski predsjednik je Draganu Čoviću i drugim članovima Predsjedništva BiH poželio dobru suradnju i uspješan četverogodišnji mandat, navodi se u priopćenju.

Čović se ranije sastao i s predsjednikom Sabora Josipom Lekom i upoznao ga s procesom formiranja vlasti na svim razinama u Bosni i Hercegovini nakon prošlomjesečnih općih izbora.

Istaknuo je kako HDZ BiH želi ubrzanje europskog puta Bosne i Hercegovine, kao i izgradnju te države na europskim standardima. Leko mu je odgovorio da je to i hrvatski interes, istaknuvši da će u tome BiH imati hrvatsku potporu unutar Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close