Politička kriza

Jerlagić: Nije bilo konkretnih poziva u zadnjih sedam do deset dana od SDA i HDZ-a BiH

Vijesti / Flash | 02. 07. 2015. u 11:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što se tiče Stranke za BiH, nije bilo konkretnih poziva u zadnjih sedam do deset dana od SDA niti HDZ-a BiH, kazao je danas Feni predsjednik te stranke Amer Jerlagić.

Po njegovim riječima, bilo je nekoliko kontakata na nekim skupovima, prijemima, ali službenih razgovora Stranke za BiH i ovih dviju stranaka nije bilo.

''Mi smo od prvog dana uvidjeli da su građani naprosto taoci jedne teške situacije i političke krize koja se dogodila u Federaciji BiH i samo iz tih razloga smo prihvatili, kao odgovorna politička stranaka s odgovornim kadrovima, dijalog sa SDA i HDZ-om, da pokušamo iznaći rješenje ove krize. Da se nama ide u ovako rovitu vlast, normalno da se ne ide'', kazao je Jerlagić.

Ali, dodao je, ovo je bio pokušaj da se iznađe rješenje, da se iznađe mogućnost i najbolji mogući način kako građani ne bi bili taoci i ''kako bi se krenulo s reformskom agendom koju je pred nas stavila Europska unija, da bi se krenulo s inicijativom koju je pred nas stavila njemačko-britanska diplomacija''.

''Da napokon pokušamo izvesti BiH na pravi put, put boljitka. Međutim, vidimo da ne postoji izgleda prava volja da se to riješi. Mi ćemo biti spremni za dijalog, za razgovore, za rješavanje krize, a ne po svaku cijenu i tog ulaska u vlast. Ako njima odgovara ovakvo stanje, na njima je i odgovornost'', kazao je Jerlagić.

Kopirati
Drag cursor here to close