Zastupnici

Jednoglasno protiv hrvatskog nuklearnog odlagališta

Vijesti / Flash | 04. 02. 2016. u 06:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH u srijedu je prihvatio deklaraciju u kojoj se jednoglasno usprotivio izgradnji odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, na samoj granici Hrvatske i BiH, prenosi Hina.

"Ova deklaracija treba biti poticaj državnim tijelima da poduzmu sve mjere iz svoje nadležnosti, imajući u vidu zaključak najvišeg zakonodavnog tijela u federaciji BiH. Ova deklaracija je na tragu obostranih interesa dvije zemlje", rekao je zastupnik Ismet Osmanović, predsjednik kluba SDA.

Prema deklaraciji najava izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada u blizini granice BiH uznemirila je stanovništvo Unsko-sanske županije budući je udaljena tri kilometra, zbog čega postoji bojazan da bi se mogao onečistiti okoliš i vodotoci.

"Osim izravnoj utjecaja na zdravlje ljudi, mogla bi biti uništena i perspektiva cijelog kraja", istaknuo je zastupnik Kasim Mulalić.

Ranije su se, podsjeća Hina, vlasti Republike Srpske usprotivile izgradnji odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, a državno vijeće ministara zatražilo je od Hrvatske informaciju o projektu.

Kopirati
Drag cursor here to close