Građanski aktivizam

"Je suis Charlie" plakati u Mostaru

Vijesti / Flash | 09. 01. 2015. u 07:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru su na Španjolskom trgu osvanuli natpisi "Je suis Charlie" čime su građani grada na Neretvi iskazali solidarnost sa žrtvama napada na redakciju francuskog satiričkog lista Charlie Hebdo.

Osim ovih par plakata, u Mostaru nije zabilježen nikakav drugi oblik izražavanja solidarnosti za ubijene u Parizu. Za razliku od Mostara, više desetina građana Sarajeva, među kojima i mnogi novinari, jučer su se okupili ispred zgrade veleposlanstva Francuske u Sarajevu u znak solidarnosti sa žrtvama terorističkog napada na novinare satiričnog časopisa "Charlie Hebdo" u Parizu

Oko dvije stotine ljudi okupilo se sinoć na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pod sloganom "Je suis Charlie" kako bi iskazali solidarnost sa Francuskom. I u Beogradu je održan skup na kome je odana počast novinarima ubijenim u Parizu. Na skupu koji je u središtu Beograda organiziralo Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izražena je solidarnost s medijskim radnicima u svijetu.

Skup novinara, u organizaciji Udruženja novinara Kosova, kojim se iskazala solidarnosti sa ubijenim novinarima, održan je i u središtu Prištine. Novinari su nosili transparente sa natpisom ''Je suis Charlie''.

Kopirati
Drag cursor here to close