Predavanje

Jačanje uloge žena i mladih političkih lidera u javnom i političkom životu BiH

Vijesti / Flash | 18. 09. 2014. u 06:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jačanje uloge žena i mladih političkih lidera u javnom i političkom životu BiH'' naziv je skupa koji je sinoć održan u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru, u organizaciji Vijeća Europe i USAID-a.

Nazočne je na početku s osnovnim ciljevima upoznala Julineta Jurić, koordinatorica projekta, a nakon nje o položaju mladih u BiH govorio je Josip Zelenika, predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma.

Dario Pušić, student Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru govorio je o temi Pasivnost mladih, dok je Amna Popovac, vlasnica radija Studio 88 pričala o tome Kako uspjeti u kaotičnom društvu.

Na kraju je Ljilja Zovko, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH održala predavanje o ženama u politici.

Istaknuto je kako su mladi ove zemlje temelj na kojem trebamo graditi našu budućnost. Želimo li graditi demokratsko i napredno društvo mladima moramo omogućiti da se u što većem broju aktivno uključe u različite procese i akcije kako bi sudjelovali u donošenju krucijalnih odluka, kako na lokalnoj, tako i na regionalnoj razini.

U tom je smislu veoma važno da država i vladine institucije osiguraju mehanizme kojima će se omogućiti da njihov rad bude praćen relevantnom zakonskom regulativom, resursima, infrastrukturom i ostalim oblicima državne potpore.

Upravo ovim skupom, razgovorom o mladima i ženama Bosne i Hercegovine, njihovom položaju danas u društvu, ali i angažiranosti u kreiranju društvene zbilje organizatori su željeli ukazati na potrebu i važnost masovnije zastupljenosti mladih i žena u javnom životu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close