Tri hektara površine

Jablanički vatrogasci do jutarnjih sati svladavali vatrenu stihiju

Vijesti / Flash | 21. 03. 2016. u 10:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar površine od oko tri hektara zahvatio je nisko raslinje i hrastovu šumu, 20. ožujka u mjesnoj zajednici Ostrožac, općina Jablanica.

Omer Nezirić, pomoćnik načelnika za civilnu i protupožarnu zaštitu, kazao je za Fenu kako je požar prijavljen jučer u 13 sati u Mjesnoj zajednici Ostrožac na lokalitetu Mrakova i Brgulića te da uzrok požara još uvijek nije utvrđen, kao i to da je o svemu obaviještena Policijska postaja Jablanica.

''Jablanički vatrogasci su se borili sa vatrenom stihijom na nepristupačnom i strmovitom terenu. Požar nošen vjetrom zahvatio je nisko raslinje i hrastovu šumu, a opožarena površina iznosi oko 3 hektara'', kazao je Nezirić.

Nezirić je istaknuo da je u požaru stradao jedan dalekovodni stub te kako su sinoć od 12 sati bez napajanja električnom energijom ostala prekojezerska sela Mrakovo, Žuglići, Šabančići i Rodići, kao i to da je požar u jutarnjim satima stavljen pod kontrolu.

''Napominjemo da je Služba civilne i protupožarne zaštite Općine Jablanica u petak, 18. ožujka, izdala upozorenje za poduzimanje preventivnih mjera zaštite od požara'', kazao je za Fenu Omer Nezirić, pomoćnik načelnika za civilnu i protupožarnu zaštitu.

Kopirati
Drag cursor here to close