Na vrijeme

Jablanica: GSS spriječio bijeg djevojčice od kuće

Vijesti / Flash | 24. 10. 2016. u 10:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnik GSS Srebrenik Enes Bešić je spriječio bijeg od kuće djevojčice S.M. (12) iz Jablenice. On je poduzeo mjere opreza prema djevojčici koja je autobusom pokušala pobjeći od kuće.

Kako javlja GSS  usplahirena djevojčica S.M. ( 12g.) iz Jablanice ušla je u jutarnji autobus koji je išao prema Sarajevu, u kojem se nalazio i  Bešić. Zajedno sa kondukterom autobusa su poduzeli mjere opreza prema djevojčici koja se ponašala čudno i nije znala reći gdje se zaputila.

Pozvali su načelnika GSS Jablanica Sabahudina Spahovića koji je odmah reagirao pozvavši policijsku upravu u Konjicu. Policajci su u Konjicu preuzeli djevojčicu za koju se ispostavilo da je bila u namjeri da “pobjegne” od kuće, te je vratili roditeljima u Jablanicu.

Preventivno djelovanje GSS-a je jedna od primarnih zadaća koju svaki spašavatelj, u svakoj prilici primjenjuje, bilo da se radi o neurbanom ili, kako je ovaj put to bilo-u urbanom području. Spriječiti nezgodu ili nesreću do koje bi očigledno došlo je zadatak svakog spašavatelja i ovaj put se pokazalo ispravnim razmišljanjem.

Suradnja GSSuBiH sa policijom je kao i do sada bila na nivou. Pravovremena intervencija policajaca PU Konjic je spriječila moguće velike probleme po djevojčicu, koji su se mogli dogoditi usljed njenog nestanka koji je na sreću na vrijeme spriječen, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close