Sud BiH

Izricanje presude zbog priključivanja Islamskoj državi

Vijesti / Flash | 06. 10. 2015. u 07:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izricanje presude u predmetu Husein Erdić i drugi pred Odjelom II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupcije Suda Bosne i Hercegovine zakazano je za danas, s početkom u 14.30 sati, u sudnici 6, najavljeno je iz tog suda.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 15. travnja optužnicu koja optužene Huseina Erdića, Midhata Traku, Nevada Hušidića i Merima Keserovića tereti za počinjenje kaznenog djela protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

U optužnici se navodi da je optuženi Husein Erdić, s ciljem pridruživanja stranoj paravojnoj formaciji koja djeluje izvan teritorije Bosne i Hercegovine početkom veljače ove godine organizirao i rukovodio te dogovorio s njemu poznatim osobama iz Republike Turske da s područja Bosne i Hercegovine na ratište u Siriju i Irak organizira odlazak dva bosanskohercegovačka državljana Nevada Hušidića i Merima Keserovića s ciljem njihovog protuzakonitog pridruživanja terorističkoj organizaciji ISIL, a optuženi Midhat Trako, po prethodnom dogovoru sa optuženim Erdićem, dao optuženim Keseroviću i Hušidiću potrebna novčana sredstva za kupovinu avionskih karata za relaciju Sarajevo-Istanbul.

Kopirati
Drag cursor here to close