Zbog suradnje sa Hamasom

Izrael obustavlja mirovne pregovore s Palestincima i prijeti uvođenjem sankcija

Vijesti / Flash | 24. 04. 2014. u 16:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izrael je u četvrtak odlučio prekinuti mirovne pregovore s Palestincima nakon međupalestinskog sporazuma o pomirenju, doznaje se iz službenog izvora.

''Jednoglasno je odlučeno da izraelska vlada neće pregovarati s palestinskom vladom koja se oslanja na Hamas, terorističku organizaciju koja poziva na uništavanje Izraela'', precizira se u priopćenju iz ureda premijera Benjamina Netanyahua.

''Osim toga, Izrael će poduzeti izvjestan broj mjera kao odgovor na jednostrane poteze Palestinaca'', navodi se u priopćenju objavljenom nakon petosatne sjednice ureda za sigurnost u kojem se nalaze najvažniji ministri. On nije precizirao o kakvim se "mjerama" radi.

Palestinski islamistički pokret Hamas, koji Izrael smatra terorističkm organizacijom, potpisao je u srijedu u Gazi novi sporazum o pomirenju s Organizacijom za oslobođenje Palestine (PLO) predsjednika Mahmuda Abasa, kojim je predviđeno formiranje vlade "nacionalnog konsenzusa" i održavanje izbora krajem godine.

Ovaj sporazum je potpisan u trenutku kada su mirovni pregovori između Izraela i Abasove Paletinske vlasti zapali u slijepu ulicu i ni jedan opipljiv rezultat nije zabilježen otkako su obnovljeni u srpnju 2012. godine pod okriljem SAD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close