I dalje gori

Izgorjela gotovo cijela površina brda Hum

Vijesti / Flash | 05. 08. 2015. u 07:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesionalna vatrogasna jedinica Mostar od jučer je pet puta intervenirala na brdu Hum kod Mostara, gdje i dalje gori nisko raslinje i trava, istaknuo je dežurni dispečer u Vatrogasnoj postrojbi Mostar.

Po njegovim riječima, od 6 sati jutros požar je peti put aktiviran te je jedno vatrogasno vozilo još uvijek na terenu.

"Samo što ugasimo požar i vratimo se u stanicu, on se ponovno aktivira, kao da netko pali namjerno", kazao je dežurni dispečar.

Napomenuo je kako je brdo Hum rizično područje jer još uvijek ima i neeksplodiarnih mina, te nekim mjestima vatrogasci ne smiju ni prići.

Dodaje da je izgorjela gotovo cijela površina brda Hum.

Iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije priopćili kako su nisko raslinje i trava gorjeli jučer na području Mostara i to u Sjevernom logoru, Južnom logoru, Vrapčićima, Kozici, Zaliku, Žitomislićima te u Opinama.

Vatrogasci su intervenirali i u Gabela Polju gdje je gorjelo smeće te u Sjekosama gdje je gorjela trava i nisko raslinje.

U Stocu, na području Potplata, također je gorjela trava i nisko raslinje, a u kanjonu Radimlje gorilo je raslinje na površini od 1 hektara, priopćeno je iz Vatrogasne postrojbe Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close