Trgovina?

Izetbegović traži rotaciju: Predsjedništvo BiH za Mostar

Vijesti / Flash | 10. 04. 2014. u 13:27 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Napravit ćemo plan bržeg ulaganja da Mostar postane atraktivnije mjesto za ulaganje. Za grad koji je od luke udaljen 30 km, koji može napraviti bescarinsku zonu, poslovnu zonu, koji može razviti poljoprivredu i preradu poljoprivrednih proizvoda, koji može razviti turizam, možemo napraviti stranački dogovor'', rekao je zamjenik predsjednika SDA i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović govoreći na Vijeću načelnika-kandidata ove stranke.

''Uradite vi takvu stvar u Mostaru gdje ste brojniji, vitalniji, gdje ste u biznisu uspješniji od nas, napravite iskorak.'' 

''Ono što je strateški odnos dvaju naroda u Mostaru'', rekao je Izetbegović, ''jeste status koji je promijenjen jednostranom odlukom visokog predstavnika, a čime je potom pozicija Bošnjaka oslabljena i dodatnom odlukom Ustavnog suda BiH mi smo se našli u situaciji gdje više nijedan korak, kao bošnjačka strana, ne možemo napraviti''.

Izetbegović, koji se sastao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u utorak u Mostaru, je izjavio kako HDZ BiH od SDA traži da napravi ''izvjesne koncesije tamo gdje su oni u manjini''.

''Na primjer, na državnoj razini, da im jamčimo da ubuduće Bošnjaci neće birati njihovog člana Predsjedništva, i slično. To je u redu'', rekao je Izetbegović i dodao kako SDA traži nešto zauzvrat.

''Uradite vi takvu stvar u Mostaru gdje ste brojniji, vitalniji, gdje ste u biznisu uspješniji od nas, napravite iskorak. Dajte da dogovorimo neku rotaciju, da dogovorimo neke paritete, zaštitne mehanizme'', kazao je Izetbegović prenoseći neke od detalja sa sastanka u Mostaru.

Rekao je kako Bošnjaci u Mostaru moraju imati izvjesnu sigurnost, zaštitu, nešto što će im garantirati da nad njima neće biti izvršena dominacija, nakon svega što su prošli u zadnjih 20 godina, prije i poslije rata.

Kopirati
Drag cursor here to close