Tračnice

Izetbegović se vratio u Avaz: Na pravom smo putu

Vijesti / Flash | 12. 11. 2015. u 07:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bosna i Hercegovina vratila se na reformske tračnice'', izjavio je za Dnevni avaz Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije, govoreći o najnovijem Izvještaju o napretku za BiH koji je objavila Europska komisija.

''Komentar je u rečenici koju je izgovorio (šef Delegacije EU) Lars-Gunnar Wigemark s nama u Predsjedništvu BiH. Wigemark je kazao: "Bosnia is back on the track", dakle Bosna se konačno vratila na prave staze, tračnice. Na staze reformi, onog toliko potrebnog i suštinskog reformskog procesa. U posljednjih godinu dana imali smo primjetan uspon, od prihvaćanja Zajedničke izjave Predsjedništva, preko Reformske agende, stupanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom nasnagu'', rekao je Izetbegović.

Vjeruje kako će se BiH snažno vratiti na te reformske tračnice, kao što je rekao Wigemark.

''Reformski procesi potrebni su ovoj državi i mi ćemo raditi na tome, zajednički'', istaknuo je.

Izetbegović vjeruje kako dosta dobro ide i u ekonomiji i misli da će sada s novom koalicijom, ulaskom Saveza za bolju budućnost u vlast, biti taj prijeko potrebni vjetar u leđa i "da ćemo zajedničkim snagama izaći na pravi put".

''Potrebno nam je vrijeme, ali kada imate stabilnu koaliciju, sve ide lakše i pomaci su daleko bolje vidljivi'', kazao je, između ostalog, Izetbegović za Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close