Galijaševićeve teorije

Izetbegović se obračunava s Tihićevim ljudima

Vijesti / Flash | 10. 12. 2014. u 09:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pravna kvalifikacija zločina u Srebrenici, koju zastupa predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predstavlja veći problem za SDA nego savez sa onima koji su taj zločin počinili'', naveo je u izjavi za Srnu analitičar Dževad Galijašević i dodao kako potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić izjavom o genocidu u Srebrenici pokazuje "licemjerje, neobaviještenost i želju da se konačno realizira san Alije Izetbegovića i formira islamska država u BiH".

Galijašević kaže kako je SDA protiv pravne kvalifikacije, ali nije protiv organizatora i izvršitelja zločina samo zato što ''zločin u Srebrenici predstavlja dogovor i zajedničko nedjelo pojedinaca iz SDA, SDS-a i njihovih pokrovitelja Amerikanaca".

"Bakir Izetbegović vodi politiku obračuna s Tihićevim ljudima, što ustvari predstavlja obračun s Bošnjacima u Srpskoj koji će i sljedeće četiri godine biti opozicija u svojoj državi - Republici Srpskoj i koji će rješenja vlastitih problema tražiti izvan republičkih institucija", rekao je Galijašević i dodao kako Izetbegović time slabi Tihićeve kadrove u svojoj stranci.

''Time se obračunava s Tihićevom politikom, a od SDA pravi bošnjačku stranku za 'frtalj BiH' i rwalizira san svoga oca - formiranje islamske države, kojoj više odgovara naziv 'fildžan država", kaže Galijašević.

Rekao je kako će rezultat te politike biti odlazak Bošnjaka iz Republike Srpske, ali i odlazak ono malo preostalih Srba iz Federacije BiH, što će predstavljati nastavak etničke homogenizacije Bošnjaka na četvrtini BiH, odnosno na pola teritorija Federacije BiH.

Galijašević kaže da dok je Bakira Izetbegovića na političkoj sceni ''nema te reforme koja može pomoći da se BiH vrati na europski put''.

Podsjećamo dopredsjednik Republike Srpske izjavio je tijekom posjete Srebrenici kako je genocid u Srebrenici bio genocid nad svim Bošnjacima i nad cijelim civiliziranim svijetom.

''Potrebna nam je jasna osuda genocida od svih naroda na ovome području. Potpuno je nemoralno i nedopustivo da neke političke partije i pojedinci u ovoj zemlji još uvijek negiraju genocid, iako je on dokazan pred Međunarodnim sudom pravde za bivšu Jugoslaviju u Haagu. Nadam se da će takav negativni otklon od najstravičnijeg zločina u modernoj povijesti ovih krajeva biti osuđen od svih građana'', rekao je, između ostalog, Salkić.

Kopirati
Drag cursor here to close