spreman

Izetbegović otvoreno prijeti

Vijesti / Flash | 29. 08. 2016. u 16:28 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nitko od nas nije spremniji da ovu zemlju brani do kraja. Država nema cijenu, ništa nam nije svetije od mira, ali i iznad toga imaju sloboda i neke druge stvari. Neka nas nitko četvrt stoljeća poslije ne dovodi u situaciju da se to dokazuje. Netko u ovoj zemlji traži kruha na pogaču. Neka se povinuju Ustavu i zakonu i neka im bude dovoljno. Bojim se da ako se bude išlo preko toga da stvari mogu iskliznuti iz prstiju", rekao je to predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na konferenciji za medije nakon održanog kolegija Stranke Demokratske Akcije.

Izetbegović je kazao da je cijeli kolegij SDA podržao pismo koje je on danas uputio PIC-u.

"Kolegij SDA je na današnjoj sjednici podržao pismo koje sam ja danas uputio PIC-u i očekujemo da će PIC sutra zaustaviti odluku o referendumu u RS. Pozivamo vlasti u RS da poštuju Daytonski mirovni sporazum kako bi ova zemlja napokon krenula naprijed", istaknuo je.

Izetbegović je pozvao na poštivanje odluka Ustavnog suda.

"Kolegij SDA poziva da se poduzmu sve zakonom propisane aktivnosti kako bi se zaštitio suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Ovo se prije svega odnosi na odluke Ustavnog suda".
Također, kazao je da su izjave o "oživljavanju Herceg - Bosne" neprimjerene.

"Smatramo neprimjerenim izjave pojedinih dužnosnika o oživljavanju Herceg-Bosne, o prizivanju paradržavne tvorevine za čije osnivanje se danas čekaju presude u Hagu. Također, zahtijevam od organa vlasti da ispita aktivnost pod kojima je održana antiteroristička vježba policija RS i Srbije, jer u ovakvim vježbama bi morali sudjelovati pripadnici policije BiH".

"U Srebrenici je srpska vojska počinila genocid, da bi taj dio Podrinja ostavljen u Republici Srpskoj. Sasvim je opravdan zahtjev da se traži jedan distrikt, ali na legalan način", kazao je.

Bakir Izetbegović je istaknuo da nitko od SDA nije spremniji braniti ovu zemlju do kraja, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close