Sjednica GO SDA

Izetbegović: Jedini imam kredibilnu podršku stranačkog članstva

Vijesti / Flash | 23. 05. 2015. u 11:00 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović potvrdio je danas novinarima u Sarajevu uoči sjednice Glavnog odbora Stranke da on za sada jedini ima kredibilnu podršku stranačkog članstva.

Međutim, on nije mogao kazati hoće li se ta situacija promijeniti na današnjoj sjednici GO.

''Bilo bi protustatutarno da na kongresu Stranke bude samo jedan kandidat za predsjednika, ali i tu stvar može riješiti kongres te ćemo utvrditi što je volja danas prisutnih na sjednici Glavnog odbora'', istaknuo je Izetbegović.

Na pitanje novinara hoće li on predložiti nekoga kao svog protukandidata, kazao je da to nije pitanje koje treba on riješiti, jer treba poslušati volju većine Glavnog odbora.

Predsjednik GOSDA Halid Genjac kazao je danas novinarima, uoči sjednice ovog stranačkog tijela, da je ovo posljednja sjednica GO u ovom sazivu, budući da je kongres stranke zakazan za 26. svibanj kada će se birati i novi članovi GO.

Podvukao je da će današnja sjednica biti najviše posvećena najavljenom kongresu Stranke te je dodao da su na današnjem dnevnom redu dvije točke.

''Jedna je utvrđivanje programskih dokumenata za kongres, to je programska deklaracija i kongresne rezolucije koje usvaja kongres, a njihov prijedlog utvrđuje Glavni odbor. A druga točka dnevnog reda su kadrovska pitanja'', naglasio je Genjac.

Podsjetio je da GO potvrđuje glavnu listu za predsjednika Stranke i za članove GO te utvrđuje širu listu kandidata za zamjenika predsjednika i za potpredsjednika Stranke.

Na kraju je novinarima potvrdio da je za sada samo Izetbegović ispunio potrebne uvjete za predsjednika Stranke, odnosno njega su predložile gotovo sve općinske organizacije Stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close