Sastanak u Londonu

Izetbegović i Cameron: Rezolucija o Srebrenici bit će usvojena u UN-u

Vijesti / Flash | 06. 07. 2015. u 19:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović susreo se u Londonu s britanskim premijerom Davidom Cameronom.

Tijekom susreta ocijenjeno je da su bilateralni odnosi dvije zemlje veoma dobri, bez otvorenih pitanja s ciljem njihovog daljeg unaprijeđenja.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je svoju zahvalnost Velikoj Britaniji za ukupnu dosadašnju pomoć Bosni i Hercegovini, za njenu ulogu u aktualnoj britansko-njemačkoj inicijativi te za prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Premijer Cameron izrazio je zadovoljstvo posjetom člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Iskazao je svoju podršku BiH na putu ka Europskoj uniji te još jednom potvrdio spremnost Velike Britanije da pomogne BiH kako bi ubrzala svoj put ka EU, uvjeren da će britansko-njemačka inicijativa pokrenuti značajne korake u tome pravcu.

Izetbegović se posebno osvrnuo na veoma značajnu ulogu Velike Britanije u obilježavanju 20. godina genocida u Srebrenici, što je rezultiralo nizom značajnim događaja i svečanosti diljem Kraljevstva.

Sugovornici su izrazili uvjerenje da će prijedlog Rezolucije o Srebrenici biti usvojen u UN-u. Član Predsjedništva BiH se tijekom dana susreo i s predsjedavajućim Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Johnom Bercowom koji je nakon komemoracije u Westminsterskoj opatiji organizirao prijam za sve sudionike.

Član Predsjedništva BiH zahvalio se tom prilikom predsjedavajućem Bercowu na uloženim naporima, pripćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close