Dodikova ruka

Izdao si nas...: Napadnut zastupnik Stevančević

Vijesti / Flash | 25. 11. 2014. u 19:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Partije ujedinjenih penzionera u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Stevančević potvrdio je agenciji Srna da mu je danas u prostorijama Udruženja umirovljenika u Banja Luci prijetila njemu nepoznata osoba.

Stevančević je rekao kako mu je ta osoba prijetila da neće smjeti slobodno da se kreće po gradu, da ga je vrijeđala, i, između ostalog, govorila "Izdao si nas...".

Smatrajući ozbiljnim prijetnje, pozvao je policiju, koja je došla na lice mjesta, a osoba koja ga je vrijeđala, za vrijeme dok je policija obavljala svoj posao, opet ga je verbalno napadala.

"Ja sam ustao i otišao kući", dodao je Stevančević, naglašavajući kako je to bila dosta ozbiljna prijetnja te da je to, vjerojatno, rezultat toga što se mnogo priča i piše o navodnoj "kupovini" zastupnika.

"Ja tvrdim da mene ne može nitko kupiti. Sve uvjete koje bilo kome postavljam su uvjeti u vezi s umirovljenicima, u prvom redu onih a najnižim primanjima, da im se ta primanja povećaju. Bilo bi mi žao ako je ovaj događaj nastao po nagovoru nekoga iz opozicije, ali sumnjam da je, i mislim da iza toga ne stoji nijedna politička stranka", naglasio je Stevančević.

Srna je objavila da je policija uhitila Radovana Peakovića (65) iz Banja Luke zbog sumnje da je verbalno prijetio Stevančeviću.

Inače, Stevančević se našao u središtu pozornosti jer je njegovu naklonost navodno kupio SNSD.

Na te tvrdnje reagirao je i Milorad Dodik rekavši kako nije bilo potrebe da se zastupnik kupi.

''Iz koalicijskog sporazuma odlučio je istupiti, nakon što sam mu obećao da ću ispuniti njegov zahtjev da najniže mirovine u RS budu povećane za tri posto'', izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik i dodao kako je "Stevančević častan čovjek i da su neosnovane optužbe Saveza za promjene da se prodao".

Kopirati
Drag cursor here to close