Izbori će se održati?

Izborno povjerenstvo BiH i Vijeće Europe rade na pripremi lokalnih izbora 2016.

Vijesti / Flash | 24. 11. 2015. u 09:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik i članovi Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH danas su se u sjedištu ovoga tijela sastali sa izaslanstvom Direktorata za demokraciju Vijeća Europe predvođenom sa šefom Odjela za izbornu asistenciju i popis Francoisom Friedrichom.

Tema razgovora je bila organizacija i održavanje Lokalnih izbora u BiH 2016. godine, a šef izaslanstva Francois Friedrich je iskazao spremnost Vijeća Europe za nastavak suradnje sa Središnjim izbornim povjerenstvom.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Ahmet Šantić je naveo niz projekata koje bi implementirao SIP uz eventualnu podršku Vijeća Europe.

Naglasak je stavljen na projekte edukacije članova tijela za provedbu izbora kao i edukacije ostalih sudionika u izbornom procesu. Također je naglašen značaj edukacije izborne administracije u oblasti korištenja alata za upravljanje izbornim rizicima, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a.

U narednom razdoblju očekuju se rezultati današnjeg sastanka i podrška Vijeća Europe na konkretnim projektima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close