Bošković

Izbori protiču u redu i mislim da će većina Bošnjaka izaći na izbore

Vijesti / Flash | 19. 02. 2017. u 09:00 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat za načelnika općine Stolac Stjepan Bošković (HDZ BiH) nakon što je u 9 sati glasao na biračkom mjestu Aladinići u Stocu, je kazao kako vjeuje da će unatoč najavljenom bojkotu izbora od strane Incijative za Stolac do kraja dana svoju građansku dužnost ipak obaviti većina Bošnjaka.

„Evo poslije četiri i pol mjeseca dočekali smo ovako lijep dan i nadam se demokratski dan u općini Stolac, te da će svi građani iskoristiti svoje pravo i izabrati vlast koja će ih predstavljati u sljedeće četiri godine“, kazao je Bošković.

Naglasio je kako ne očekuje nikakve probleme, navodeći i kako su sve mjere poduzete od strane svih koji su u organizaciji ponovljenih izbora u Stocu, navodeći kako smatra da su građani zreli da imaju demokratski dan i demokratske izbore.

„Nakon izbora trebamo sjesti, pošto imamo puno otvorenih pitanja koja tište sve građane općine Stolac i ja se nadam zajednički rješavati ta pitanja na boljitak svih koji žive u Stocu”, kazao je Bošković.

Prema njegovim riječima je puno puta Stolac bio „grad slučaj“.

„Međutim, mi koji živimo u Stocu znamo koje imamo probleme i da ih zajednički moramo rješavati. Činjenica je samo jedna, da postoji kritična masa u Općini Stolac koja želi puno bolji Stolac nego što je sada i na tom planu želim sa svima njima zajednički raditi“, istaknuo je Bošković.

Najavljeni bojkot izbora od strane Inicijative za Stolac vjeruje neće se dogoditi.

„Postoje informacije koje su u jutarnjim satima do nas došle da Bošnjaci ne izlaze na izbore, međutim ja mislim kako bude dan išao da će velika većina Bošnjaka izaći na izbore“, rekao je Bošković.

Inače, za načelnika općine Stolac danas se glasa na 24 biračka mjesta, a sa Stjepanom Boškovićem utrkuje se nezavisni kandidat Mato Komšić.

Od toga je 19 redovnih biračkih mjesta, jedno biračko mjesto za glasovanje u odsustvu i četiri mobilna tima koji rade na terenu. Zbog sigurnosne situacije ponovljene izbore u Stocu pod pojačanim nadzorom nadgledaju službenici SIP-a i predstavnici Koalicije za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“, uz međunarodne promatrače i akreditirane promatrače političkih subjekata.

Uz sve to, MUP HNŽ-a pratiti stanje sigurnosti kako bi danas neometano protekli ponovljeni izbori u ovom bh. gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close