Grupa iz Beograda

Izbila masovna tučnjava zbog izbora, intervenirao i ministar Mektić

Vijesti / Flash | 01. 10. 2016. u 20:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Prnjavoru je došlo do tučnjave između grupe grupe mladića koji su u ovaj grad došli iz Beograda i lokalnog stanovništva, javlja BN TV.

Tučnjava je izbila u poslijepodnevnim satima, a do nje je došlo nakon što se grupa iz Beograda nije htjeli udaljiti iz Prnjavora na zahtjev lokalnog stanovništva, kojem su bili sumnjivi zbog svog ponašanja i izgleda.

Prije izbijanja tučnjave, građani su puna dva sata pozivali policiju da intervenira i udalji momke iz Beograda iz grada, ali se policija nije odazvala i ignoriral su sve apele, piše Klix.ba.

Pojavili su se tek nakon što je došlo do masovne tučnjave pred prnjavorskim hotelom "City".

Pred hotelom se nalazilo 11 članova grupe iz Beograda, dok ih se još sedam nalazilo u gradu.

U razgovoru koji je prethodio tučnjavi, Beograđani su priopćili da su u oglasu pročitali da se "brojanje glasova plaća 30 eura", pa su došli da nešto zarade.

BN TV navodi da je grupu iz Beograda angažirao lokalni tajkun Bogdan Nikolić. Tučnjavu su snimile TV ekipe, a dodaje se kako su Beograđani došli vozilima marke Audi.

U hotel "City" je stigla i Specijalna policija Republike Srpske koja ne dopušta pristup nikome. Prvobitno su zabranili snimanje i oduzeli kamere medijima koje su ipak ubrzo vraćene.

Na mjestu događaja se nalazi i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je u telefonskoj izjavi za BN televiziju prepričao ove nemile događaje.

Potvrdio je da je danas tijekom dana došlo do fizičkih obračuna između Beograđana i Prnjavorčana, te da postoji sumnja da su zaista došli sa namjerom da izazivaju nerede na sutrašnjim izborima.

"Moram reći da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenirala, dva sata nisu htjeli doći na mjesto događaja, iako sam i ja intervenirao", kazao je ministar sigurnosti BiH.

Dodao je da su policijska ispitivanja "gostiju" u tijeku, ali da nije stekao utisak da je policija zainteresirana da rasvijetli ovu situaciju.

U Prnjavor su Beograđani došli sa četiri vozila, tri registarskih oznaka iz Beograda i jednim iz Rume. Također, Mektić je kazao da su i u Tesliću primjećene slična grupe momaka iz Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close