Stolac

Izaslanstvo Vlade HNŽ-a na obilježavanju Dana općine Stolac

Vijesti / Flash | 17. 07. 2014. u 12:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

- Nastojanja općinskih struktura vlasti u cijeloj Županiji, pa tako i u Stocu, za osiguranjem preduvjeta za kvalitetniji život na ovim prostorima, nailaze i nailazit će na potporu Vlade. Vlada, kojoj sam na čelu, kroz različite resore podupire bitne projekte za naše općine, pa tako i za ovaj stolački kraj“, kazao je Denis Lasić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj u povodu Dana općine Stolac.

Čestitajući u osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije građanima Stoca Dan općine, predsjednik Lasić se na poseban način osvrnuo na dobru suradnju županijske i općinske razine vlasti, istaknuvši suradnju na području zdravstva i socijalne skrbi, vodoprivrede, poljoprivrede, cestovne infrastrukture, zaštite od požara, prosvjete i kulture, ali i drugih područja iz mjerodavnosti Vlade, bitnih za stolačku općinu.

- Ključnom zadaćom općinskih, županijskih i viših razina vlasti držim stvaranje uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta“, kazao je predsjednik Lasić, ističući u tom smislu projekt zapošljavanja 100 vježbenika u županijska tijela vlasti, među kojima su i visokoobrazovani mladi stručnjaci iz stolačke općine i otvaranje Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu, u kojem je posao pronašao jedan dio građana općine Stolac, ali i drugih općina HNŽ.

- U vjeri kako ćemo zajedničkim naporima Stolac učiniti još ugodnijim mjestom za život svih njegovih žitelja, izražavam spremnost Vlade Hercegovačko-neretvanske županije da i dalje, sukladno mogućnostima, podupiremo značajne projekte za stolačku općinu“, kazao je, na kraju obraćanja, predsjednik Lasić.

Prije svečane sjednice, izaslanstvo Vlade u kojem su, osim predsjednika Lasića, bili ministri prim.dr. Mladen Bošković, Slađan Bevanda, Donko Jović i Stjepan Krasić, položilo je vijenac i zapalilo svijeću ispred spomen-obilježja poginulim braniteljima.

Kopirati
Drag cursor here to close