Narodna skupština

Izabrani Srbi za Dom naroda

Vijesti / Flash | 10. 12. 2014. u 12:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske tajnim glasovanjem izabrali su pet izaslanika za Klub Srba u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Iz SNSD-a izaslanici su Nebojša Radmanović i Sredoje Nović, iz SDS-a Ognjen Tadić i Darko Babalj, a iz DNS-a Dragutin Rodić.

Lista s izabranim izaslanicima bit će dostavljena Središnjem izbornom povjerenstvu na potvrđivanje, objavila je Srna.

Inače, na kandidatskoj listi zastupnika Radovana Vukovića (SNSD) su Nebojša Radmanović i Boško Tomić, a dobila je 14 glasova.

Na listi kandidata zastupnika Radovana Viškovića (SNSD) su bili kandidati Sredoje Nović, Snježana Novaković - Bursać i Srđan Mazalica, a dobila je 16.

Kandidatska lista zastupnika Vukote Govedarice ima četiri kandidata – Ognjen Tadić, Kostadin Vasić, Milan Kovač i Pero Đurić, a dobila je 23 glasa.

Kandidati za Klub Srba u Domu naroda su i Darko Babalj, Blagoje Simić i Dragomir Ljubojević, a bili su na kandidatskoj listi zastupnika SDS-a Darka Banjca koja je dobila 15 glasova.

Kanditasku listu zastupnika Spomenke Stevanović iz DNS-a čine kandidati Dragutin Rodić, Draško Aćimović i Tomislav Prtić, a dobila je 14 glasova.

U Narodnoj skupštini RS-a u tijeku je izbor izaslanika u Vijeće naroda RS-a. Predložene su 23 liste s kandidatima, a izbor se također obavlja tajno.

Vijeće naroda RS-a broji 28 izaslanika, po osam iz tri kluba konstitutivnih naroda, Bošnjaka, Srba i Hrvata i četiri iz reda 'ostalih'.

Kopirati
Drag cursor here to close