apel

Iz DF se pitaju: Kome odgovara ovakav Mostar?

Vijesti / Flash | 08. 08. 2016. u 10:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

‘’Uslijed višegodišnjeg sebičnog i neodgovornog djelovanja stranaka na vlasti (HDZ-a, SDA i SBB-a) i dalje nastavljajuju ispaštati Mostarci. Mostarska agonija traje.’’, istaknuto je u priopćenju GO Demokratske fronte.

U ovoj stranci se pitaju do kada će čekati na milost vladajućih i konačno razriješenje mostarskog problema, višegodišnjeg neodržavanja izbora i uskraćivanja Mostarcima da biraju svoje gradske predstavnike.

‘’Građani nemaju više strpljenja za ovakvo stanje u Mostaru koje može eskalirati u nešto što nije dobro ni za koga. U gradu u kojem se ističu potencijali prirodnih ljepota i turizma, očiglednim neradom gradskih i državnih institucija, te nebrigom o dijelovima jezgre pod zaštitom UNESCO-a dovodi se taj status u pitanje. Godinama imamo priliku posmatrati izgradnju nelegalnih objekata u UNESCO zoni, nelegalnih parkinga, neregulisanje saobraćaja u gradu, nemar prema rijekama koje protiču kroz Mostar (presušivanje Radobolje ), zauzimanje javnih prostora, uništavanje zelenih površina’’, istaknuto je.

Naglašavaju kako se dalje fekalije izlijevaju u korito Radobolje u UNESCO zoni, i dalje ulice Mostara smrde jer ih niko ne pere, i dalje se u kontenjere odlaže organski otpad, i dalje iz vozila za odvoz smeća curi ulje i prljavština po mostarskim ulicama, i dalje je najezda štakora na ulicama, i dalje se na svakome ćošku prosjaci, i dalje nema policijskih patrola i sigurnosti u noćnim satima, i dalje policijski službenici ne govore niti jedan jezik osim Hrvatskog i Bosanskog tako da ne mogu ni komunicirati sa starnim posjetiteljima grada.

‘’I dalje turistički objekti rade mimo zakona i regulativa i ne plaćaju porezne obaveze, i dalje je polovica Mostara u ruševinama. I dalje godinama gradska uprava odlazi na kolektivne odmore u jeku turističke sezone, i dalje naša dijaspora nema se kome obratiti da dobije bilo kakav papir koji im je potreban, kamo li informacije o povratku ili ne daj Bože informacije za investiranje u Mostar’’, navode u priopćenju.

Na pitanje kome odgovara ovakav Mostar, poručeno je sljedeće: ‘’Normalnim i poštenim običnim Mostarcima sigurno NE! SDA, SBB, HDZ ne prebacujte krivnju jednih na druge! Preuzmite odgovornost za posljedice koje trpe Mostarci!’’.

Kopirati
Drag cursor here to close