Posjeta

Ivica Dačić kod Čovića i Izetbegovića u Sarajevu

Vijesti / Flash | 28. 04. 2015. u 17:16 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović sastali su se danas u Sarajevu sa Ivicom Dačićem ministrom vanjskih poslova i prvim potpredsjednikom Vlade Republike Srbije, koji je ovaj put u BiH došao kao predsjedavajući OSCE-a.

Na početku sastanka Čović i Izetbegović informirali su ministra Dačića o aktuelnoj situaciji u zemlji, procesu formiranja vlasti, te unutarnjim i vanjskopolitičkim prioritetima BiH. Govoreći o europskom putu BiH, istaknuli su da zemlja ulazi u narednu fazu ekonomskih i socijalnih reformi neophodnih za ispunjavanje uvjeta i obveza za punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo posjetom BiH u svojstvu predsjedavajućeg OEBS-u, te istaknuo očekivanje poboljšanja suradnje na multilateralnom nivou zemalja Zapadnog Balkana.

U tom kontekstu, ponovljeni su prioriteti predsjedavanja Srbije OEBS-om, koji pored borbe protiv terorizma, tema mladih i sigurnosti, uključuju i promoviranje regionalne suradnje kroz zajedničke projekte.

Potencijal za intenziviranje suradnje se nalazi u bosanskohercegovačkom preuzimanju predsjedavanja Komitetom ministara Savjeta Europe i srbijanskom predsjedavanju OEBS-om, gdje se kroz zajedničke interese promoviraju načela i vrijednosti, kao što su borba protiv terorizma, kontrola naoružanja, zaštita ljudskih prava i prava manjina. 

Kopirati
Drag cursor here to close