Turneja

Ivanov i Čović: Unaprijediti gospodarsku suradnju Makedonije i BiH

Vijesti / Flash | 31. 08. 2016. u 19:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sastao se u srijedu u Ohridu s predsjednikom Republike Makedonije Gjeorge Ivanovim.

Sugovorici su na početku susreta ocijenili da su bilateralni odnosi izrazito prijateljski, te su izrazili interes za njihovo unapređenje, posebice u polju gospodarske suradnje.

Razmijenili su mišljenja i o stanju u regiji, kao i o euroatlanskoj perspektivi obje zemlje.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović informirao je predsjednika Ivanova o napretku koji je Bosna i Hercegovina postigla na putu ka članstvu u Europsku uniju. Predsjednik Ivanov istaknuo je još jednom kako će makedonska strana nastavljati pružati bezrezervnu potporu Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu.

Nakon službenog susreta, uslijedio je i radni ručak, te posjeta starom dijelu grada Ohrida, gdje su izaslanstva obišla nekoliko istaknutih kulturnih znamenitosti.

U sklopu regionalne turneje, hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Čović u utorak je u Albaniji, u gradu Drač, održao sastanak i s predstavnicima bošnjačke zajednice u Albaniji, koja broji preko deset tisuća članova, te čiji članovi na teritoriji Albanije žive preko 150 godina.

Za sutra je planiran posjet glavnom gradu Republike Srbije, Beogradu, gdje će se Čović susresti s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Kopirati
Drag cursor here to close