Uz policiju oba entiteta

Ivanić uvjeren da će sigurnost pape Franje biti na visokoj razini

Kultura / Vjera | 25. 05. 2015. u 14:45 T.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić posjetio je danas stožer Akcije "Mir vama Sarajevo 2015." i razgovarao sa članovima pododbora za sigurnost o tijeku priprema za posjetu poglavara Rimokatiličke crkve pape Franje.

Ivanić je nakon posjete kazao novinarima da su se sve službe uključene u ovaj stožer jako dobro pripremile za doček Svetog oca zbog čega je izrazio uvjerenje da će sve tijekom posjete Pape kad je u pitanju sigurnost proći u najboljem redu.

''Također život u Sarajevu odvijat će se normalno, bit će osiguran način da ljudi obavljaju svoje redovne aktivnosti'', istaknuo je Ivanić dodajući da će sigurnost građana koji dolaze u Sarajevo biti na visokoj razini jer će ih osiguravati policija oba entiteta.

Ivanić je stava da BiH ima kvalitetne i profeisonalne ljude koji mogu odgovoriti ovom zadatku, kako bi posjeta pape Franje protekla u najboljem redu.

''Papa Franjo je narodni čovjek i poznaje život običnog čovjeka koji će, uvjeren sam, svojim univerzalnim porukama dati prostora BiH da se umjesto svađa i sukoba više razmišlja o kompromisima i dogovoru '', zaključio je Ivanić.

Papa Franjo posjetit će Sarajevo 6. lipnja što će biti treći put da poglavar Rimokatoličke crkve dolazi u BiH. Papa Ivan Pavao II, posjetio je BiH u dva navrata, 1997. i 2003. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close