O SSP

Ivanić: Poštovat ću stav Republike Srpske o SSP

Vijesti / Flash | 25. 06. 2016. u 12:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je u subotu Srni da je iz mehanizma koordinacije vrlo jasno da bez stava entiteta nije moguće ostvariti napredak na europskom putu i zato je stav entiteta odlučujući kada je riječ o adaptaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

"Kada je riječ o adaptaciji SSP-a, ja sam i ranije rekao da ću poštovati stav Republike Srpske. Ovaj sporazum se odnosi na europski put, a to je u nadležnosti i entiteta", istaknuo je Ivanić.

On je naveo da, s obzirom na to da će sutra u Banja Luci biti održane konsultacije, praktično, unutar institucija Republike Srpske, ne vidi nikakvu potrebu da prisustvuje sastanku, naglasivši da će njegove zaključke u potpunosti uvažiti.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik za sutra je u Banja Luci zakazao sastanak na kome će biti riječi o predloženoj adaptaciji SSP-a koja je neprihvatljiva za Srpsku.

Riječ je o sastanku sa predstavnicima Republike Srpske u institucijama BiH, Vlade i Narodne skupštine Srpske, Gospodarske komore Srpske, Vanjskotrgovinske komore BiH, Udruženja poljoprivrednih proizvođača mlijeka Srpske, Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Srpske, Udruženja povrtara Srpske, Udruženja voćara Srpske i "Mlijekoprodukta" iz Kozarske Dubice.

Kopirati
Drag cursor here to close