Uzalud

Ivanić ne da suglasnost za tužbu protiv Srbije

Vijesti / Flash | 28. 05. 2015. u 12:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas u Banja Luci da neće biti njegove suglasnosti za najave da bi moglo doći do pokretanja tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije zbog povrede Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida.

''Za razliku od ranijih slučajeva, moje suglasnosti za takvo nešto neće biti'', kategoričan je Ivanić ponovivši da je sud u ovom slučaju već iznio svoj stav i više to, uvjeren je, nitko neće promijeniti.

Dodao je kako bez njegove suglasnosti kao člana Predsjedništva BiH nije moguće pokrenuti tu tužbu.

''Mislim da je to samo još jedna prazna priča od koje nam ništa'', kazao je.

Na najave kako bi pravni tim mogao doći do novih dokaza, ponovio je da je taj slučaj "završen i tu očito ima puno ljudi unutar bošnjačkog naroda koji žele zarađivati novac".

Nije prošla priča o Sutorini, pa sada, dodao je, jedan dio njih vidi ''kako bi ovom pričom mogao dobivati pare i zamajavati narod".

Naime, izaslanici 6. kongresa Stranke demokratske akcije usvojili su stranačku programsku deklaraciju u kojoj stoji da će SDA učiniti sve na pribavljanju novih dokumenata kako bi došlo do pokretanja tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije zbog povrede Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida.

Kopirati
Drag cursor here to close